donderdag 6 oktober 2016

60-plussers verlaten coalitiepartijen


60-plussers dreigen de coalitiepartijen VVD en PvdA bij de komende verkiezingen af te straffen voor de bezuinigingen van de afgelopen jaren. Dat blijkt uit een peiling van seniorenorganisatie ANBO onder zo'n 6000 ouderen.

Stemden zij bij de vorige verkiezingen nog vaak op VVD of PvdA, nu zegt bijna 20 procent van de gepensioneerden op 50Plus te gaan stemmen, gevolgd door 12 procent op de SP en 10 procent op de PVV. Een derde weet het nog niet.  Het wantrouwen in het kabinet is groot. Hoewel VVD- en PvdA-kopstukken meermaals hebben gezegd dat ze op Prinsjesdag voor gaan zorgen dat ouderen geen geld hoeven in te leveren, zei 89 procent voor Prinsjesdag van de gepensioneerden daar niets van te geloven. En ze hebben dus gelijk gekregen en zijn deze ouderen uiteindelijk er in hun besteedbaar inkomen er op achteruitgegaan, alleen al door de verhoging van de ziektekostenverzekering (10%)

Niet nagekomen
Met ruim 3 miljoen stemgerechtigden zijn 60-plussers goed voor bijna 35 zetels. ,,Veel mensen zeggen: 'Ze beloven van alles, maar komen het niet na'. Dan gaat het over hoge zorgkosten en het gedoe met de pensioenen''. 50PLUS doet GEEN concessies voor wat betreft pensioenen en besteedbaar inkomen. 'Pensioenen omhoog en pensioenleeftijd naar beneden'.

Bovendien ben ik persoonlijk van mening dat het te gek voor woorden is dat langdurige werkelozen na hun zestigste leeftijd nog de verplichting hebben om te solliciteren. Door die plicht te schrappen zal veel frustratie en ongenoegen bij deze mensen worden voorkomen.
Dit laatste zal ik bij het congres van 50PLUS komende zaterdag dan ook inbrengen.

Wout Jansen
Fractievoorzitter 
50PLUS Flevoland