dinsdag 22 september 2015

PvdA houd niet van ouderen en stemde tegen motie 50PLUS om Mantelzorgboete af te schaffen

De strijd om de kiezer lijkt begonnen
Het lijkt wel of de verkiezingsstrijd al is begonnen, hoewel de verkiezingen voor een nieuwe Tweede Kamer en daarmee indirect ook voor een nieuw Kabinet pas – ijs en weder dienende – in 2017 zullen plaatsvinden.
De oppositie in de Tweede Kamer wil namelijk opheldering (mooi jargon) van het kabinet over de mantelzorgboete, waar 50PLUS een motie tegen indiende. Deze korting voor AOW’ers is uitgesteld tot 2018, maar minister Jeroen Dijsselbloem (Financiën) zei zaterdag tijdens een PvdA-bijeenkomst te verwachten dat de maatregel niet meer doorgaat. De VVD wil de maatregel koste wat het kost wél door laten gaan, uit bezuinigingsoverwegingen. Met de georkestreerde opmerkingen van Dijsselbloem legt de PvdA nog maar eens een bom onder de toch al zo wankele coalitie van de sociaaldemocraten en de liberalen in Rutte II. En vooral het CDA ruikt bloed…

De ‘mantelzorgboete’ (officieel: kostendelersnorm) houdt overigens in dat een gepensioneerde die bijvoorbeeld bij zijn of haar kind gaat inwonen, minder AOW ontvangt.