dinsdag 29 september 2015

Initiatief 'Een goede buur' van Coloriet de Hoven

'Een goede buur, daar heb je wat aan'. Dat is het motto van Coloriet de Hoven. Coloriet de Hoven wil graag mensen bij elkaar brengen en enthousiasmeren om een goede buur voor elkaar te zijn.
Daarom organiseren zij verschillende leuke acties en activiteiten voor hun bewoners en buren, zodat zij elkaar vaker ontmoeten op het 'Wijkplein'. Zo worden er koffiemokken, met de tekst 'Een goede buur' erop, aan de bewoners en bezoekers geschonken. Deze mokken kunnen in het restaurant gratis gevuld worden met koffie of thee.

Gezellig samen koffie of thee drinken
Alle bewoners en bezoekers van Coloriet de Hoven ontvangen een gratis mok die ze zelf met koffie of thee kunnen vullen in het restaurant. Na het bezoek aan Coloriet de Hoven mag de mok mee naar huis genomen worden en bij het volgende bezoek mag de mok weer meegenomen en gevuld worden. Het doel van deze actie is om meer kleur te geven aan elkaars leven, door middel van het maken van een praatje en op die manier elkaar beter te leren kennen. Niet alleen mensen uit de buurt zijn welkom, maar ook mensen die verder weg wonen. Bijvoorbeeld bewoners van andere organisaties. Iedereen is van harte uitgenodigd om een bezoek te brengen aan het 'Wijkplein' van Coloriet de Hoven.

Coloriet de Hoven heeft al veel leuke reacties mogen ontvangen, zoals deze reactie van één van de bewoners:
"Toen ik gistermiddag thuiskwam stond er een verrassing voor de deur. Een mooie witte mok met "Een goede buur" erop. In eerste instantie dacht ik dat ik hem van mijn buurvrouw had gekregen omdat ik het vuilnis wel eens voor haar weggooi. Echter zat er in het kopje een heerlijk plakje ontbijtkoek en een briefje. Op het briefje stond: Deze mok wordt u aangeboden door Coloriet de Hoven, met deze mok kunt u gratis koffie en thee krijgen in ons restaurant. Veel plezier ermee en graag tot ziens. Helemaal leuk natuurlijk, een goede buur waar je altijd koffie mag komen drinken. Ik zal er dan ook zeker gebruik van maken. Coloriet bedankt!"

Jammer dat de door Coloriet speciaal voor de gemeenteraad van Lelystad georganiseerde informatiedag, anders dan in verkiezingstijd, maar slechts door twee politieke partijen werd bezocht, namelijk LEUC en de ChristenUnie. Slechts 2 raadsleden van de 35, daarmee werd m.i. Coloriet echt tekort gedaan. 50PLUS Flevoland waardeert de inspanningen van Coloriet als zorgorganisatie en al haar medewerkers om de ouderen een echt 'thuisgevoel' te geven zéér! 
Een voorbeeld van hoe het dus ook kan!

Bron: http://www.coloriet.nl/nieuwsbrieven/nieuwsbrief-relaties-september-2015.html