vrijdag 2 januari 2015

Ouderen opnieuw de dupe door verhoging contributie MAX

Fractievoorzitter van 50PLUS in de Eerste kamer Jan Nagel heeft uitvoerig gesproken met oprichter en leider Jan Slagter van omroep MAX.

De Tweede Kamer heeft onlangs een wetsvoorstel aangenomen waardoor de minimumcontributie voor het lidmaatschap van een omroep verhoogd wordt tot 15 euro.
Leden van MAX betalen nu nog 5,72 euro. Een forse verhoging die zowel voor omroep MAX schadelijk kan zijn als voor de leden, die in vele gevallen alleen maar AOW (en een klein pensioentje) hebben. Deze grote groep ouderen is de afgelopen jaren door de prijsstijgingen en het niet indexeren van de pensioenen toch al hard getroffen in hun koopkracht en dat wordt de komende jaren nog erger.

Slagter heeft fel protest laten horen!
Jan Slagter heeft fel geprotesteerd tegen deze zeer forse verplichte contributieverhoging. Opvallend is dat jongeren (tot 27 jaar) wel minder mogen betalen en een korting van 7,50 euro ontvangen.
Nadat de kwestie eerst was besproken in de Tweede Kamer komt nu de Eerste Kamer aan bod. Senator Jan Nagel zal daar zeker pleiten om ook 65 plussers dezelfde korting te geven als de jongeren. Het komt goed uit dat het vroegere hoofd  Informatie van de VARA radio en televisie een bekende is in omroepzaken.