dinsdag 9 september 2014

Ouderen zijn de nieuwe pispaal van de overheid

De ouderenbonden komen in het geweer. Zij zien in een nieuwe golf bezuinigingen dat juist de ouderen weer hard worden geraakt.

Als de uitgelekte plannen van het kabinet waar zijn, draaien de ouderen wederom op voor het sluitend maken van de begroting. In het kort komen die plannen erop neer dat ouderen volgend jaar meer belasting en zorgpremie moeten betalen. De ouderenkorting, een belastingvoordeel voor AOW'ers, gaat omlaag, wat de schatkist 195 miljoen euro moet opleveren. De ouderenkorting bij vermogen wordt helemaal geschrapt, wat 190 miljoen in het laatje brengt voor het Rijk. Verder gaat de inkomensafhankelijke zorgpremie voor mensen zonder werk omhoog. Zzp'ers worden hiervoor gecompenseerd, ouderen niet. Het kabinet heeft hierover afspraken gemaakt in zijn begrotingsakkoord met de coalitie en de bevriende oppositiepartijen D66, ChristenUnie en SGP. Ingewijden hebben een bericht van RTL Nieuws hierover afgelopen week bevestigd.

De ouderen worden zo het afvoerputje voor alle maatregelen waar dit kabinet geen oplossing voor weet te vinden: 660 miljoen die het kabinet tekort komt doordat de huishoudtoeslag niet uitvoerbaar bleek, voelt als een rekening die door de ouderen moet worden betaald.
Een mooie beloning van de PvdA, VVD, CU, D66 en SGP voor al die ouderen die hun leven lang hard gewerkt hebben en dus verantwoordelijk zijn voor onze welvaartsstaat. Bovendien zijn al meer dan 25000 mensen, die werkzaam zijn in de zorg, nu hun baan al kwijt. En de grote hoos moet nog komen!!!!!