vrijdag 12 september 2014

Ouderen worden ronduit bestolen

50PLUS heeft er tientallen nieuwe leden bij gekregen na de televisiespot van de partij woensdag 10 september op NPO 1. Het is lang geleden dat 50PLUS een dergelijke sterke aanwas kreeg na een tv-spot.

Voor het eerst na het zomerreces werd van de partij weer een tv-spot uitgezonden op NPO 1. Daarin nam Tweede Kamerlid Henk Krol, die tijdelijk Martine Baay vervangt, een voorschot in zijn kritiek op de maatregelen die de ouderen komende Prinsjesdag te wachten staan.
Hierop werd zowel via de telefoon als internet druk gereageerd met als resultaat van tientallen nieuwe leden. Voor 50PLUS is het belangrijk dat de nieuwe leden geboekt worden voor 2015, aangezien dit van invloed is op de hoogte van de gelden die van de rijksoverheid worden ontvangen voor het partijwerk.

“Ouderen worden ronduit bestolen” zei  Henk Krol in het nieuwste televisiespotje  in het kader van de politieke zendtijd. Furieus was hij in de tv-uitzending over de plannen die het kabinet van VVD en PvdA met gedoogsteun van D66, ChristenUnie en SGP voor 2015 heeft. Die plannen treffen opnieuw vooral de ouderen. “Jaar na jaar worden de ouderen misbruikt om de begroting rond te krijgen”, aldus Krol.

Kwetsbare ouderen in 2015 het pispaaltjeTV-spotje van woensdag 10 september op NPO 1

50+beurs in Utrecht
50PLUS hoopt veel mensen te interesseren voor de partij tijdens de 50+beurs die op prinsjesdag 16 september start en duurt tot en met 20 september in de Jaarbeurs Utrecht. 50PLUS zal er actie voeren tegen het kabinetsbeleid van ‘Scheert uw vader en uw moeder’. Er komt een speciale flyer voor de bezoekers.

Op de beurs worden 100.000 bezoekers verwacht. Van de politieke partijen staan alleen 50PLUS, CDA, SGP en SP er. De bezoekers kunnen genieten van zes hallen met informatie, amusement, stands, workshops en presentaties. Er zijn diverse podia met muziek en dans. De partij 50PLUS staat met haar stand in hal 9, bij de doorloop van hal 8 naar hal 9.